NIEUWS
22 mei 2019

Een hobby van mij (Ada) is het bij elkaar zoeken van klankschalen die mooi samen gaan, die elkaar aanvullen, versterken. Het beluisteren van zo'n klankschalenset geeft me zo'n rijk gevoel. Het inspireerde me tot dit gedicht.


Oerklank

Pure klanken
in harmonie.

Net als golven
verbinden de zachte tonen
zich met elkaar.

Het resoneert in me,
mijn Oerklank.
foto manipuri schaal


Klankschalen zijn in staat om onze aandacht te verplaatsen
van het denken en doen
naar het luisteren en voelen14 mei 2018 Klankschalen-webshop?
Het komt toch regelmatig voor dat mensen het jammer vinden dat wij geen klankschalen-webshop hebben.
Waarom wij de schalen niet via internet verkopen, ontdekken vele klanten zelf die wel naar ons toe gekomen zijn. "Hé, dat is apart, deze klankschalen hebben dezelfde maat, maar klinken toch allemaal anders." Ik ben altijd blij als ik dit hoor, want zij hebben met aandacht geluisterd.

Ambachtelijk gemaakte klankschalen zijn allemaal uniek, zowel qua uiterlijk als klank. En ..., daarin zit nu precies de valkuil, dat ze allemaal anders klinken. De diameter van een schaal zegt niet alles over hoe deze zal klinken. De dikte van de wand heeft ook veel invloed op de klank, toonhoogtes variëren daardoor en de ene schaal zal makkelijker zingen dan de andere.
Je kunt dus wel aan de hand van een plaatje op internet ergens een klankschaal met de gewenste grootte kopen, maar de klank zal bij ontvangst een verrassing zijn of een teleurstelling.

Het kopen van een klankschaal is persoonlijk. Wat de een mooi vindt, doet de ander niks. De een houdt van een hoge heldere klank, de ander heeft behoefte aan diepe, aardse klanken. Dat ervaar je pas als je het hoort.
Als klanten de trilling van een klankschaal gevoeld hebben en merken dat de resonantie erg kan verschillen, van rustig tot zeer dynamisch, snappen ze het helemaal. Een klankschaal kopen is een kwestie van luisteren en voelen. Tenslotte gaan ze heel tevreden de deur uit met een klankschaal die helemaal bij hen past.

Ada

**********21 maart 2018 Op deze dag, waarop het officieel lente is geworden, vind ik dit een mooie foto. Het weerspiegelt de overgang van winter naar lente. De grassprietjes prikken door de sneeuw. De uitstraling van de foto is zo tintelend fris. Hoe fijn was het om in de winter mijn privé-schalen te reinigen. De icy bergkristal is hier ideaal voor, de zon en de sneeuw doen de rest. De klanken van de schalen worden voller en rijker na zo'n reinigingsbad.
En nu kan ik niet langer wachten op de plantjes die in mijn tuin weer gaan groeien en bloeien.
Adadecember 2017 - Kadopakketjes
Op zoek naar een origineel kado? Onze nieuwe kadopakketjes met een klankschaal of edelstenen zijn verrassend. De wenskaarsen zijn al jaren een hardloper, niet alleen in december.Een mandje met Klank
Een rieten mandje waarin een kleine klankschaal met een hoge toon plus een kussentje en klopper voor 25 euroEen mandje met Geluk
De edelstenen bergkristal, amethist en rozenkwarts voor iemand die wel wat geluk kan gebruiken.


(naar boven)